Ezen oldal lényege:

hogy újra megtanuljuk a természet növényeit, a körülöttünk lévő szereket a magunk hasznára fordítani, hiszen ezek már úgy is itt vannak. Éljünk a lehetőséggel. Ha csak néhány esetben elhagyod a szintetikus, készen kapható, életünket megkönnyítő vegyszereket, már sokat teszel a környezetedért, gyerekeidért.
Arról nem is beszélve, hogy büszke lehetsz magadra: tettél értük valamit :-)

Itt a tél!

Itt a tél!

2010. szeptember 12., vasárnap

Készítsünk házi ételízesítőt!

Remek saját készítésű ételízesítőt készíthetsz. Bátran belevághatsz, megéri, hidd el. Már csak azért is, mert ebben nem lesz ízfokozó, ami bizonyítottan káros adalékanyag. Nem írok pontos tömeget, csak arányokat. Az elkészült keveréket pedig Te magad kombinálhatod bármivel, a saját ízlésed szerint.
                           


Kell: egy rész sárgarépa, fele rész zöldség, fele r. karalábé, fele r. karfiol, fele r. zeller, fele r. pritamin paprika, fele r. hagyma, színezéknek kurkuma (elhagyhatod), petrezselyem, só
A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk, és annyi sóval elkeverjük, hogy erőteljesen érződjön a keveréken. Ez fogja tartósítani. 
Itt választhatsz, hogy ezt a keveréket jól záródó üvegekbe töltöd, vagy szárítod. Nyáron a melegben remekül lehet aszalni a zöldségeket. Erről most le kell mondanunk. Sütőben kb. 150 fokon tepsiben elterítve, kevergetve is száríthatod. Sőt! A fűtőtestre téve is kiszárad, csak lassabban.
Kombinálhatod gyömbérrel, szerecsendióval, gombával. Saját ízlésed szerint mindent beletehetsz, ami alapvetően illik az ételek zöméhez.
Sok sikert!

          
                                                    

2 megjegyzés:

  1. Szia Ancsika, örülök hogy nálam jártál, és most én is idetaláltam! Szerintem nagyon hasznos lesz nekem ez az oldal!
    Köszi a jótanácsokat, szívesen várom őket!
    Üdv
    Merci

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen és Isten hozott!
    Igyekszem rendszeresen írni, de olyan kevés a 24 óra....

    VálaszTörlés