Remek saját készítésű ételízesítőt készíthetsz. Bátran belevághatsz, megéri, hidd el. Már csak azért is, mert ebben nem lesz ízfokozó, ami bizonyítottan káros adalékanyag. Nem írok pontos tömeget, csak arányokat. Az elkészült keveréket pedig Te magad kombinálhatod bármivel, a saját ízlésed szerint.
Kell: egy rész sárgarépa, fele rész zöldség, fele r. karalábé, fele r. karfiol, fele r. zeller, fele r. pritamin paprika, fele r. hagyma, színezéknek kurkuma (elhagyhatod), petrezselyem, só
A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk, és annyi sóval elkeverjük, hogy erőteljesen érződjön a keveréken. Ez fogja tartósítani.
Itt választhatsz, hogy ezt a keveréket jól záródó üvegekbe töltöd, vagy szárítod. Nyáron a melegben remekül lehet aszalni a zöldségeket. Erről most le kell mondanunk. Sütőben kb. 150 fokon tepsiben elterítve, kevergetve is száríthatod. Sőt! A fűtőtestre téve is kiszárad, csak lassabban.
Kombinálhatod gyömbérrel, szerecsendióval, gombával. Saját ízlésed szerint mindent beletehetsz, ami alapvetően illik az ételek zöméhez.
Sok sikert!
Szia Ancsika, örülök hogy nálam jártál, és most én is idetaláltam! Szerintem nagyon hasznos lesz nekem ez az oldal!
VálaszTörlésKöszi a jótanácsokat, szívesen várom őket!
Üdv
Merci
Köszönöm szépen és Isten hozott!
VálaszTörlésIgyekszem rendszeresen írni, de olyan kevés a 24 óra....