Elmúlt a nyár, de az izét eltehetjük paradicsomba rejtve.
Én a gyerekeimnek főzök ketchupöt, imádják. És jobb, mint a bolti.
Én a gyerekeimnek főzök ketchupöt, imádják. És jobb, mint a bolti.
Szóval kell kb. 4 kg-nyi pari,
negyed l almaecet (az a legjobb),
4 babérlevél,
pár szem bors,
néhány mustármag,
1 kiskanálnyi kömény - ezeket összeöntjük egy fazékban és felforraljuk. Leszűrjük.A paradicsomot felaprítjuk - negyedeljük - és víz nélkül egy megfelelő méretű lábasban addig főzzük, míg a héja leválik. Szűrön átpaszírozzuk.
Fél kiló hagymát apróra vágok és megpárolom, összeöntöm az átpaszírozott paradicsommal, a fűszeres ecettel és újra felfőzöm.
Ízesítem kb. fél kilónyi cukorral, sóval és ecettel (ha szükséges még), sűrűre főzöm.
Kiforrázott üvegekben egész télen eláll. Ha nincs hideg spejzod, és a hűtőben sem akarod tárolni, akkor pici szalicillel tuti nem romlik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése