Ezen oldal lényege:

hogy újra megtanuljuk a természet növényeit, a körülöttünk lévő szereket a magunk hasznára fordítani, hiszen ezek már úgy is itt vannak. Éljünk a lehetőséggel. Ha csak néhány esetben elhagyod a szintetikus, készen kapható, életünket megkönnyítő vegyszereket, már sokat teszel a környezetedért, gyerekeidért.
Arról nem is beszélve, hogy büszke lehetsz magadra: tettél értük valamit :-)

Itt a tél!

Itt a tél!

2010. november 6., szombat

Megint beugrott valami!

Úgy gondoltam, jó lesz ide. A legegyszerűbb vajastészta-alaprecept. Ha sót raksz hozzá, sós lesz - ha cukrot, akkor.....?
Sóshoz: egy kocka vaj (a 25 dekás), 
             4 bögre liszt, 
             kiskanálnyi só,  
             hideg víz. 
Édeshez: egy kocka vaj, 
             3 bögre liszt,  
             1 bögre cukor, 
             kevés tej.
Én géppel keverem ki, mert nem akarom, hogy a kezemtől felmelegedjenek a hozzávalók, akkor már nem lesz olyan omlós (szerintem legalábbis), és jó, ha minden hideg. Az lényeges. Persze kézzel is jó, csak gyorsan kell vele dolgozni. A vajat elmorzsolni a liszttel, folyadékkal, aztán összegyúrni. 
A gép 1-2 perc alatt ezt elintézi, tökéletes golyót kerget a tálban. Nekem már csak össze kell hoznom ezt a golyót a többi jelölttel. Szegény Nagyanyó, de sokat gyúrt az öreg kezeivel :-) Milyen könnyű is nekem!

Legközelebb leírom az ebből a tésztából készült csirkehusis nemjuteszembe nevű étket, amit a gyerekeim annyira imádnak. Gyorsan kész van, és gyakran kell sütnöm, de még a kisebbik tinédzser lánykám is el tudja készíteni. És a nagy is megeszi, pedig utálja a húst!

1 megjegyzés: